Bugatti EB110 – Burago Gold 1:18
Kolekcionarski kutak
29.08.2016.

Bugatti EB110 – Burago Gold 1:18

Verovatno je malo kolekcionara autića koji nemaju bar poneki automobil snova u svojoj vitrini, bez obzira šta im je primarni cilj sakupljanja. Ja recimo sakupljam bolide F1 i Ferrari replike, ali imam i nekoliko modela Dream Car automobila. A jedan od takvih je nezaobilazan u svakoj ozbiljnijoj kolekciji – Bugatti EB110.

Naravno, Bugatija proizvode mnoge firme replika automobila, različitih razmera i cena. Ovoga puta ukratko prikazujem repliku Burago (Bburago) iz tzv. Gold serije u razmeri 1:18, po ceni vrlo pristapačne a sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta, tj. model obiluje sasvim solidnim bogatstvom detalja. Što se tehničkih podataka tiče, imate internet i pregršt fotografija i tekstova o ovom legendarnom automobilu snova pa pročitajte.




Replika je dugačka oko 23cm i dobija se u kvalitetnom pakovanju, u kutiji koja garantuje bezbednost prilikom transporta ovog lepotana. Naravno, kutija je samo ambalaža, vi ga uvek možete postaviti na neko prigodno postolje, ili još - bolje na dioramu sa poklopcem, da štiti rasnog drumskog trkača od prašine - i male dece koja bi ga (garantujem) vrlo rado provozala: bruuuum, brum...


Podrazumeva se da replika razmere 1:18 poseduje sva otvaranja. Tako se na ovom bugatiju otvaraju vrata, poklopac motora i prtljažnik napred – ukoliko je to prtljažnik, hehe, jer se Bugatijem ništa ne prevozi, osim neke lepotice pored vozača. Bugatti je za štrapaciranje i izazivanje zavisti, a ne za prevoz familije i prtljaga.


Enterijer kabine je zadovoljavajući što se tiče bogatstva detalja. Naravno, postoje znatno detaljnije replike ali i skuplje od 5 do 10 puta, pa i više. No, u razmeri 1:18 uvek je mnogo lakša „uradi sam“ dorada nego na minijutirnim replikama 1:43. Stoga, ko voli nek izvoli. Recmo, ja bih obavezno zacrnio otvore na srebrnim auspusima. To je jednostavna operacija a replika odmah deluje realističnije.


Kada mu otvorite haubu ugledate moćan motor, vrlo detaljan i prilično realističan. Ponavljam, za ovu cenovnu klasu, jer je u Burago Gold seriji uvek nešto više muzike nego para. Uostalom, ko plati više evo mu Bburago Signatures serija pa neka uživa u raskošnom bogatstvu detalja.

Metalna karoserija, brisači, svetla, ogledala, točkovi i felne, antena na krovu, spojler, otvori hladnjaka i ventilacije, pa čak i registarske tablice... sve je tu, a proporcije su dosta tačne. Boja je kvalitetna, lak trajan. „Stakla“ su prozirana, urađena od kvalitetne providne plastike.

Eto to bi bilo ukratko predstavljanje replike superautomobila Bugatti EB110 (EB su inicali Italijana Etore Bugatija koji je osnovao firmu) iz edicije Burago Gold, a kod nas je lako možete kupiti – kliknite samo na Dexy Co i naručite dok ga još ima. Jer ovaj Bugatti je prizveden u svega 139 primeraka i odavno je rasprodan. Pa ukoliko ga nemate u razmeri 1:1 nabavite nešto manjeg i uživajte gledajući ga. Jedino ukoliko imati pravog ova replika vam ne treba, hehe.

Testirani model možete kupiti ovde.

Autor: Kolekcionar
Preuzeto sa trofej.info