Kolekcionarski kutak
18.05.2018.

F/A-18F Super hornet

F/A-18F Super hornet

Udarni avion američkih pomorskih snaga F/A-18E/F super hornet je veća, naprednija varijanta poznatog mornaričkog aviona F-18C/D horneta, od kojeg je praktično nasledio samo spoljni izgled.

F/A-18E je jednosed, a F/A-18F dvosed. To je moderan američki mornarički dvomotorni (dva snažna motora Dženeral elektrik F404) višenamenski borbeni avion, predviđen za široku operativnu upotrebu sa nosača aviona.

Super hornet poseduje rotacioni top M61 kalibra od 20 mm i rakete vazduh-vazduh i vazduh-zemlja. Dodatno gorivo može nositi u do pet spoljnih rezervora.


Super hornet je uglavnom novi avion, u odnosu na predhodnika F/A-18 hornet.

On je oko 20% veći, 3.200 kg veće mase (prazan), i 6.800 kg u maksimalnoj kofiguraciji od predhodnog Horneta.

Nosi 33% više unutrašnjeg goriva, povećanje opsega misije za 41% i izdržljivosti od 50%.

Masa praznog Super horneta je oko 5.000 kg manja od F-14 tomketa, koga je zamenio.

Super hornet, za razliku od prethodnog Horneta, projektovan je tako da može biti opremljen sistemom za prijem i isporuku goriva u letu.

Predstavljam vam maketu aviona F/A 18F Super Hornet (twin seater), dvosedog višenamenskog mornaričkog aviona, firme Revell u razmeri 1:72.

Maketa ima 97 delova za sklapanje, a nivo složenosti je 4, što znači da nije baš za maketare početnike.

Sastavljena replika je dužine 253mm, a širine 187mm.

Samo pakovanje je klasično: uputstvo za sastavljanje i šema farbanja, precizno izliveni ramovi od plastike sa delovima, ram providnih delova i set kvalitetnih nalepnica.


Na fotografijama iznad vidite neke detalje dvosedog Super horneta. Ukoliko se malo pomučite oko sklapanja makete imaćete veoma lepu replike mornarikog aviona F/A-18F koji će krasiti vašu kolekciju.


Autor: Kolekcionar
Preuzeto sa trofej.info

Ostavi komentar