F-15E Strike Eagle
Kolekcionarski kutak
13.07.2018.

F-15E Strike Eagle

U martu 1981. godine USAF objavilo je program za razvoj poboljšanog taktičkog lovca, koji će biti zamena za F-111.

Koncept je predviđao avion koji je u stanju da dejstvuje u dubini neprijateljske teritorije, bez potrebe za dodatnom podrškom lovačke pratnje ili specijalnih aviona za elektronsko ratovanje.

Tako je od poznatog američkog klasičnog lovca F-15 Eagle nastao F-15E strajk igl, višenamenski lovački avion, dvosed, za velike dolete, velike brzine leta, za samostalno dejstvo bez oslanjanja na pratnju ili podršku specijalnih aviona za elektronsko ratovanje i za udarna dejstva u svima vremenskim uslovima, danju i noću.

Zadnja kabina je opremljena sa sistemima za upravljanje naoružanjem, posebno naoružanjem vazduh-zemlja i sa odgovarajućom avioelektronikom.

Za razliku od prethodnih starijih dvosedih američkih aviona (kao što su F-14 Tomket ili mornarička varijanta F-4 Fantom), zadnja kabina F-15E opremljena je sa sopstvenom palicom komandi leta i ručicom gasa, tako da operator naoružanja može da preuzme upravljanje sa avionom, mada mu je znatna manja preglednost, u odnosu na pilota u prvoj kabini.

Za dejstvo vazduh-zemlja, za avione ove kategorije, F-15E ima najveću nosivost oružja u Američkom ratnom vazduhoplovstvu. Proizvodnja je trajala sve do 2001. godine, sa završenih 237 primeraka, koji su isporučeni vazduhoplovstvu.


Predstavljam vam vrhunsku maketu Revell u razmeri 1:48 dvoseda F-15E Strike Eagle.

Maketa je dosta složena za sastavljanje, novoa 4, jer se sastoji od čak 224 dela, pa nije preporučljiva za modelare početnike.

Sklopljena maketa dugačka je 394mm a široka 267mm.

U kutiji su pored šeme – uputstva za sklapanje i bojenje, ramovi sa delovima od precizno izlivene plastike, ram sa providnim delovima velike prozirnosti i set vrhunskih nalepnica.

Kada pažljivo sledite uputstvo i strpljivo sklapate maketu dobićete vrhunshu repliku sa pregrštom detalja, a zna se da brojnost i preciznost detalja odslikavaju vrednost svake makete. Evo kako izgleda sastavljen F-15E.



Ispod su slike nekih detalja: bogata kabina, detaljni prednji i zadnji stajni trap, vazdušna kočnica, izduvnici motara, naoružanje. Sve to potvrđuje da se radi o izuzetnoj maketi, veoma vernoj replici.













Ovu vrhunsku maketu možete kupiti u brojnim Dexy Co Kids prodavnicama širom zemlje, ili naručiti on-line klikom OVDE i dobićete je sa 10% popusta.
 

Autor: Kolekcionar
Preuzeto sa trofej.info

 

 

Slični članci

16.
Mar.
Kolekcionarski kutak
Dragoceni saveti iskusnog modelara koji će puno značiti svakom početniku!