SVE ZA ŠKOLU NA JEDNOM MESTU!

Izdvajamo iz ponude

RANČEVI I TORBE

Izuzetno lagani i ergonomski oblikovani rančevi su odličan izbor za vaše mališane.

Pernice

Pronađite savršenu pernicu za vašeg školarca.

BOCE ZA VODU I KUTIJE ZA UŽINU

 Nudimo veliki izbor boca za vodu, oslikane omiljenim dečjim junacima. 

PISAĆI PROGRAM

Među našom ponudom možete pronaći sve od školskog pribora potrebnog jednom školarcu.

 RANČEVI I TORBE
Pernice
BOCE ZA VODU I KUTIJE ZA UŽINU
PISAĆI PROGRAM

 

 

 

 

 

 

Školski pribor za prvaka i kako odabrati

Polazak u školu uzbudljiv je period za svakog mališana, ali i za ponosne roditelje koji nekada ne mogu ni da poveruju koliko vreme brzo leti.

 

Ukoliko i vaš mališan započinje svoje školske avanture, kako biste uživali u novom poglavlju koje školski dani donose važno je da budete adekvatno pripremljeni. A kvalitetan školski pribor odličan je početak priprema.

 

Ne samo da odgovarajući školski pribor donosi sve ono što je potrebno kako bi dečica sa lakoćom savladala nova znanja i veštine, on može biti i zabavan i učiniti da se mališani još više raduju početku nove školske godine.

 

Omiljeni junaci, gumice, rezači, sveske i rančevi koji se uklapaju u detetove želje, ali i ispunjavaju sve ostale kriterijume kada su kvalitet i postojanost u pitanju, čekaju vas u Dexico asortimanu školskog pribora za sve uzraste.

Šta vam  je sve potrebno i kako odabrati školski pribor za đaka prvaka?

Prvi septembar kada dete kreće u prvi razred važna je prekretnica i povod za radost i slavlje. A odličan način da proslavite i detetu predočite nove obaveze i odgovornosti jeste da zajedno isplanirate nabavku i kupovinu školskog pribora.

Pored udžbenika, spisak potrebnih stvari najverovatnije ćete dobiti od učiteljice svog deteta, a ukoliko već imate školarca, većina stvari vam je zasigurno poznata.

Bilo da vam je nabavka školskog pribora redovna aktivnost ili se tek pronalazite u ulozi roditelja školarca, spisak koji sledi pomoći će vam da ne propustite ništa važno kada je opremanje za novu školsku godinu u pitanju:

 
 • Ranac

Ovde je zaista važno da napravite dobar izbor, posebno kada su rančevi za prvake u pitanju. Postarajte se da školski ranac bude odgovarajuće veličine (ni premali, ni prevelik) kako bi dete moglo bez problema da spakuje udžbenike i ostali pribor.

Podesivi kaiševi i odgovarajuća potpora za leđa su veoma bitni, kako zbog udobnosti, tako i zbog pravilnog rasporeda težine kako se ne bi peopteretila kičma. Pored toga, gledajte da ranac bude od izdržljive tkanine, koja se lako održava i otporna je na habanje.

Kada su boja, oblik i dezen u pitanju, preporuka je da dozvolite mališanima da aktivno učestvuju u izboru kako biste pronašli najbolje rešenje.

 
 • Pernica

Praktično mesto na kome će se naći sve - od olovaka, gumica, rezača, preko markera, flomastera i bojica.

Potrudite se da pernica bude takva da omogućava lako pakovanje, ali i potrebnu preglednost kako mališani ne bi gubili vreme tražeći omiljenu olovku.

Takođe je poželjno da pernica bude od izdržljivih materijala, zahvalnih za održavanje. Može imati više tzv. spratova, odnosno pregrada, radi lakše organizacije, a možete se zajedno sa detetom opredeliti i za manji model u kome će nositi samo pribor za pisanje kako biste pojednostavili stvari.

 

 

 • Sveske

Pored udžbenika, sveske su neizostavan deo školskog pribora. Za prvake, neophodne su one sa uskim i širokim linijama koje su posebno korisne i praktične kada se uče slova i pisanje. Osim toga, biće vam potrebna i sveska (jedna ili više) na kvadratiće kako bi se uspešno savladali brojevi i osnovne računske operacije.

Prilikom polaska u školu, možete očekivati spisak količine i vrste svezaka koje su vam potrebne, pa se potrudite da ga se pridržavate i ne preterujte u količini, posebno kada su najmlađi školarci u pitanju.

 
 • Pribor za pisanje

Grafitne olovke, nekoliko komada kako bi dete uvek imalo rezervu, kvalitetna gumica za brisanje i rezač, sasvim su dovoljni za početak.

Po želji ili u skladu sa vašim potrebama, možete pribor dopuniti patent olovkama, hemijskim olovkama u različitim bojama za podvlačenje i crtanje, kao i gumicama za brisanje koje dolaze u zanimljivim oblicima koji su posebno interesantni najmlađima.

 
 • Flomasteri, bojice, pribor za crtanje

Flomasteri, kvalitetne drvene boje, vodene boje, tempere i ostali dodaci mnogima su omiljeni rekviziti kada je školski pribor u pitanju. 

Oni omogućavaju dečici da izraze svoju kreativnost i uživaju u stvaralaštvu i otkrivanju svih čari jednog od mnogima omiljenih predmeta. 

Ne zaboravite i blok za likovno u odgovarajućoj veličini, kao i torbicu u kojoj se sav pribor može praktično spakovati da ga dete ponese sa sobom.

 
 • Kutija za užinu

Važna stavka jeste i kvalitetna kutija za užiunu u koju ćete svom mališanu moći da spakujete osvežavajuću užinu, posebno u prvom razredu kada je možda i najjednostavnije da dete ima sve spremno i ne mora da razmišlja o obroku kada ogladni.

Pored toga, slatko deljenje užine sa drugarima često je jedna od najdražih školskih uspomena. 

 
 • Oprema za fizičko

Pored nabavke potrebnog pribora za pisanje i crtanje, oprema za fizičko takođe zauzima važnu stavku na spisku nabavke za novu školsku godinu.

Najčešće se oprema sastoji od tamnog šortsa ili trenerke i bele majice, kao i udobnih patika. 

Izbor prilagodite pravilima škole i željama mališana, a svakako se radije opredelite za kvalitetne i prirodne materijale poput pamuka koji će pružiti neophodnu izdržljivost i udobnost.

Otkrijte kvalitetan školski pribor na jednom mestu i uživajte u izboru

Neka odabir školskog pribora bude zajednički pohod vas i vašeg mališana koji će biti sjajan uvod za zabavu koja sledi polaskom u školu. 

 

Napravite spisak, dogovorite šta je to što se dopada i vama i detetu i zaputite se u Deksiko, omiljeno mesto mnogih mališana. 

 

Čeka vas odličan izbor školskog pribora, sjajne cene i motivi omiljenih junaka da dodatno pojačaju zabavu. 

 

Odaberite sveske, olovke, rančeve i ostalu opremu i uživajte u novom poglavlju zajedničke avanture. 

Povratak u školu - Kako se organizovati za uspešan početak nastave?
 

Ukoliko imate školarce, bilo da su oni u nižim ili u višim razredima, mesec avgust je već vreme kad lagano kreću pripreme za novu školsku godinu.

 

To je period kada počinje razmišljanje o tome šta će sve vašim malim i velikim đacima biti potrebno da još jedan razred započnu na najbolji mogući način, spremni za nova znanja i avanture koje ih očekuje tokom čitave školske godine.

 

Neki će možda opremanje i sve što ide uz to ostaviti za sam početak septembra, i to nije ništa neuobičajeno - ako ste već uigrani, prošli ste kroz ovaj proces u prethodnim godinama, ovo za vas nije nepoznanica. Ono što je sigurno jeste da univerzalnog pravila nema, važno je da se organizujete onako kako vama najviše odgovara.

 

U produžetku saznajte kako se pripremiti za povratak u školu nakon letnjeg raspusta i šta je sve to potrebno spremiti mališanima. Takođe, pročitajte i par praktičnih preporuka koje vam mogu olakšati ovaj proces i učiniti ga što jednostavnijim.

5 saveta za lakšu organizaciju za povratak u školu

Novi školski ciklus donosi uzbuđenje, kako kod dece tako i kod roditelja, ali takođe mamama i tatama može da izazove i dozu napetosti zbog svega onoga što ih očekuje nakon odmora, tj. na još jednom novom početku.

 

Ipak, to se može lako preduprediti uz dobru organizaciju koja će vam pomoći da kroz pripreme dosta lakše prođete, čak i ako imate više školaraca koje prvog septembra očekuju novi izazovi. Neki od naših saveta su sledeći:

 
 1. U zavisnosti od uzrasta deteta, tj. dece, odvojite malo vremena da promislite okvirno šta je to što treba kupiti - Tome možete posvetiti pažnju i dok kuvate ručak, odmarate uz omiljeni TV program, dok ste na plaži, bazenu i slično. Bez pritiska, jer to je samo okvirni plan.

 2. Kada u glavi budete imali šta je sve to što bi trebalo nabaviti, dobro je napraviti neku vrstu spiska - On može biti sažet, da pokriva glavne tačke koje bi trebalo da pokrijete nabavkom, a može da bude i širi, gde ćete sebi sve zabeležiti kroz pojedinačne stavke. Tako kada budete bili u kupovini, možete bukvalno ići po spisku kako ne biste gubili vreme oko razmišljanja i dvoumljenja.

 3. Razmislite da li postoje radnje gde možete kupiti sve na jednom mestu, i garderobu i pribor za školu, obuću i slično - DexyCo vam nudi online shop koji možete posetiti kada god vama odgovara, 24h tokom nedelje, ali takođe možete posetiti i neku od naših prodavnica, ukoliko vam tako više odgovara.

 4. Ne čekajte poslednji momenat za kupovinu - Što ranije krenete, to je pritisak manji. Naravno, uvek postoje stvari za koje ćete morati da sačekati npr. početak školske godine i prvi roditeljski sastanak kako biste saznali kakve su sveske potrebne i sl. Ali toliko je stvari koje možete nabaviti i ranije, bez da upadate u velike gužve i trošite mnogo vremena oko čekanja i redova.

 5. Planirajte budžet kako biste bar donekle znali sa koliko novca raspolažete i eventualno napravili prioritete pri opremanju.

 

I ne brinite ako se desi da nešto zaboravite ili kasnije saznate da je potrebno - lako je otići u knjižaru i dokupiti neku sitnicu ili dodatni pribor jer vam za to ne treba mnogo vremena.

Neka povratak u školu bude pravo uživanje uz DexyCo

Uzimajući u obzir sve prethodno navedeno, možda vam ovo može izgledati komplikovano i teško. Ipak, ako se na vreme spremite i znate šta je sve potrebno vašim školarcima i sama kupovina neće biti problem.

 

Istražite fenomenalnu DexyCo ponudu i opremite mališane najlepšim pernicama, rančevima, garderobom i priborom sa njihovim omiljenim junacima iz crtanih i animiranih filmova, odaberite zajedno njihove omilje boje i neka novi početak bude nezaboravan.

 

I još nešto - Podstaknite vaše dete da se raduje novim izazovima i učenju jer će tako iskoristiti sve mogućnosti koje škola pruža, a sticanje novih znanja i druženje sa vršnjacima će biti uživanje.