Lux knjige i specijalna izdanja

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Pol
Brend
Prikažite više
Uzrast
Kolekcije
Prikažite više
Cena
Lux knjige i specijalna izdanja
140 proizvoda
Pročitajte

Lux knjige i specijalna izdanja

Za svako književno delo posebna je čast i privilegija ukoliko doživi svoje specijalno ili lux izdanje.  Knjige nikada ne mogu da budu loš izbor kao poklon dragim osobama, a ukoliko je ono estetski dovedeno do savršenstva onda je to pun pogodak.

Luks knjige i specijalna izdanja knjiga najčešće se izdaju povodom određenih jubileja. Godišnjice prvog izdanja ili ukoliko prevodi dela dožive dvocifren broj jezika na koji su prevedeni. Takva izdanja su najčešće u kožnim, tvrdim povezima, specijalno dizajniranim samo za priliku, sa zlatotiskom, spakovane  u posebnim kartonskim kutijama. Tako dizajnirani oni predstavljaju prave kolekcionarske predmete i viđeni su na policama svakog doma.

Kada su u pitanju dečija lux i specijalna izdanja knjiga najčešće su u pitanju dela popularnih autora koja svojom tematikom iznova i iznova privlače generacije čitalaca. Nije tako retko da roditelji i deca čitaju ista dela i potom razgovaraju o načinu na koji je svako ponaosob doživeo priču autora.

Verovatno jedno od najpopularnijih dela koje je doživelo pregršt specijalnih i luks izdanja je najčuvenija trilogija Dž.R.R. Tolkina Gospodar Prstenova. Ovu obimnu triliogiju koju sačinjavaju Družina Prstena, Dve kule i Povratak kralja Tolkin je pisao od 1936. godine do 1949. godine. No prva dva dela izdata su tek 1954, godine dok je treći deo trilogije izdat godinu dana kasnije. Tolkin je ovim svojim delom postao jedan od najčitanijih pripovedača svih vremena. Zanimanje i interesovanje za Gospodara Prstena i dalje ne jenjava te će lux izdanje ove trilogije biti odličan izbor za poklon dragoj osobi.

U eri kompjuterskih igrica industrija izdavaštva je takođe morala da prati trendove i da se prilagođava tako da sve više imamo luks knjiga i specijalnih izdanja koje daju uputstva i smernice neophodne za prelaženje nivoa kompjuterskih igrica. Možda najpopularnija igrica kod mlađe populacije, Fortnite, pronašla je svoj put i do čitalačke publike. Komplet od dve knjige  luks izdanja tvrdog poveza i u boji biće pravi poklon svakom fortnajt zaljubljeniku. Prva knjiga predstavlja osnovni vodič za igru dok je druga knjiga namenjene nešto iskusnijim igračima. Sjajno štivo i za sve one koji imaju želje i volje da se upuste u svet kompjuterskih igrica.

Moj prvi atlas sveta, Otkrivam svemir, Upoznajem životinje sveta i mnoge slične interaktivne knjige predstavljaju specijalna izdanja za najmlađu čitalačku publiku. Ove edukativne knjige deci će dati osnovne informacije o svetu koji ih okružuje i koji će tek trebati da upoznaju, a njihov plastificiran i tvrd povez garanciju roditeljima da neće moći tako lako da se oštete.

Najlepše bajke sveta, Najlepše basne sveta, Priče za laku noć, Pospane priče samo su neki od lux knjiga i specijalnih izdanja koje možemo da Vam ponudimo na našem sajtu dexi.co.rs.