Održavanje dečijeg automobila na akumulator
Održavanje dečijeg automobila na akumulator
Blog
19.05.2024.

Održavanje dečijeg automobila na akumulator

Pravilno punjenje baterije automobila

Svakako najvažniji deo automobila na baterije je upravo njegova baterija, tačnije akumulator. Da bi vam električni automobil za decu što duže bio ispravan i u funkciji neophodno je održavanje baterije  i njeno pravilno punjenje.

Prvo punjenje

Kupili ste automobil na akumulator za vašeg mališana i planirate da ga prvi put stavite u pogon. Pre prve vožnje obavezno napunite akumulator do maksimuma. U zavisnosti od modela i preporuka proizviđača prvo punjenje može trajati od 8 do 12 sati.

Redovno punjenje

Proizvođači ovih igračaka za decu preporučuju punjenje akumulator nakon svake vožnje. Napunite bateriju kako bi bila spremna za sledeću upotrebu. Nemojte čekati da se baterija potpuno isprazni pre punjenja. U zavisnosti od modela, u proseku akumulator može da izvuče oko 90 minuta vožnje.

Izbegavajte duže punjenje

Nemojte ostavljati bateriju da se puni duže od preporučenog vremena jer to može skratiti njen vek trajanja.

Održavanje prilikom odlaganja

Ako vaš mališan ne planira da koristiti automobil neko duže vreme, bateriju napunite do maksimuma i ponovo je napunite svakih 2-3 meseca kako bi održali njen kapacitet.

 

Redovna provera i održavanje delova automobila na akumulator

Redovna provera i održavanje različitih delova električnog automobila za decu od ključne je važnosti za njegov duži vek i kvalitetno i sigurno korišćenje. Tu najšečće spadaju:

  1. Redovna proveravanje i održavanje točkova automobila – posle određenog perioda korišćenja treba proveriti stanje točkova, stepen njihove pohabanosti kao i zavrtnje, matice i spojeve na osovinama koje drže same točkove.
  2. Redovno proveravanje elektronike na automobilu - povremeno proveravajte sve električne konekcije, uključujući žice i priključke, kako biste bili sigurni da su čisti i bez korozije.
  3. Održavanje karoserije automobila - održavajte karoseriju čistom kako biste sprečili nakupljanje prljavštine koja može uzrokovati fizička oštećenja.

 

Čišćenje dečijeg automobila na akumulator

Pravilnim održavanjem i čišćenjem ove dečije igračke vi ne održavate samo njen estetki izgled već višestruko doprinosite efikasnijem radu.

Spoljašnje čišćenje

Za spoljašnje čišćenje automobila koristite meku krpu i blagi sapun. Izbegavajte jaka hemijska sredstva koja mogu da oštete plastične delove.

Unutrašnje čišćenje

Obrišite volan, sedišta i ostale unutrašnje delove vlažnom krpom. Prilikom čišćenja unutrašnjosti pazite da ne koristite previše vode kako ne biste oštetili električne komponente automobila na akumulator vašeg mališana.

 

Sigurnosne provere

Provere delova električnog automobila spadaju u rutinu i treba ih upražnjavati pre svake vožnje. Ono što bi trebalo proveriti pre startovanja dečijeg automobila su svakako:

  1. Kočnice automobila i njihovo pravilno funkcionisanje,
  2. Sigurnosni pojasevi koji treba da budu ispravni i
  3. Ispravnost daljinskog ispravljača ukoliko ga model automobila na akumulator poseduje.

 

Zimsko održavanje automobila na akumulator

Priprema za zimu i skaldištenje tokom zimskih meseci može u velikoj meri da utiče na dugovečnost dečijeg električnog automobila. Preporučuje se čuvanje automobila na suvom mestu što dalje od ekstremnih temperatura i vlage. Takođe ne bi bilo loše da napunite bateriju pre skladištenje i svakako je proveravajte na nekoliko meseci.

 

Popravka i zamena delova

Popravke i zamene delova na automobilu na akumulator su ponekada neizbežne. Ukoliko nemate iskustva najbolje je obratiti se ovlašćenom servisu koji će blagovremeno izvršiti sve zamene i popravke garantujući vam sigurnost.

Kada svom mališanu nabavite ovaj nesvakidašnji poklon budite sigurni da pravilno održavanje dečijeg automobila na akumulator neće od vas zahtevati mnogo zalaganja i truda, ali će se isplatiti u vidu duže trajnosti vozila i veće sigurnosti vašeg deteta. Redovno punjenje, provera delova, pravilno čišćenje i pažljivo skladištenje su ključni koraci koje treba pratiti. Slobodno uključite dete u neke od ovih aktivnosti kako biste ih naučili odgovornosti i osnovnim veštinama održavanja.

Ukoliko želite da saznate više o ovim sjajnim dečijim igračakma pročitajte i Dečiji automobili na akumulator – savršena igračka za male avanturiste.

 

Slični članci

10.
Jun.
Blog
Imamo sjajne vesti - Uskoro stižemo u Deksiko! Sa velikim uzbuđenjem vam najavljujemo da u Deksiko prodavnice i online shop uskoro stiže brend koji je ...
21.
May.
Blog
Sećate li se uzbuđenja kada ste dobili svoj prvi bicikl ili kolica na pedale? Sada zamislite kako se osećaju vaši mališani kada dobiju svoj prv...
20.
May.
Blog
Ukoliko se odlučite da svom mališanu za rođendan ili Novu godinu poklonite automobil na akumulator, odabir ova vrste igračke može biti uzbudljiv, ali ...
16.
May.
Blog
Po prirodi deca su neustrašiva i žude za uzbuđenjima. U svetu punom pravila koja se tiči sigurnosti i bezbednosti tobogan predstavlja mesto na kome de...
15.
May.
Blog
I dok je većina roditelja navikla da gleda svoje mališane kako se spuštaju niz tobogan ima i onih koji puštaju svoju decu da se penju na...
14.
May.
Blog
Kada je reč o dečijoj zabavi u dvorištu, malo šta može da nadmaši radost i uzbuđenje koje pružaju tobogani. Da li ste znali da postoji m...
09.
May.
Blog
Tricikli su omiljena igračka i prevozno sredstvo klincima, koje ne samo da zabavlja najmlađe, već ima i ključnu ulogu u razvoju njihovih motoričkih sposobnos...
09.
May.
Blog
Tricikli za decu nisu samo igračke, već ključni elementi u razvoju raznih veština i samopouzdanja kod dece.
09.
May.
Blog
Ukoliko želiš da iznenadiš svog mališana zanimljivim poklonom uz koji će igra biti još zabavnija i lepša, tricikli su prav...
08.
May.
Blog
Balans bicikli idealni su za mališane različitih uzrasta jer kombinuju nekoliko prednosti koje su veoma važne za pravilan rast i razvoj, ali i zabavu....