Porsche 911 Turbo (930 iz 1974.)
Porsche 911 Turbo (930 iz 1974.)
Kolekcionarski kutak
03.08.2021.

Porsche 911 Turbo (930 iz 1974.)

Za mnoge ljubitelje automobila Porsche je samo i jedino serija 911 – i tačka!

Svi ostali, koji nemaju bokser motor nazad u repu nisu pravi Poršei. Bar ne za mene. Ni za mnoge druge.

Stoga i kažem da je Porsche za muškarčine jer treba imati petlju i kontrolisati ga kad zadnji kraj u krivini prokliza. Srećni vlasnici upravo zbog toga vole Porsche 911 sa motorom iza zadnje osovine, uživaju da krote brojne konje bokser motora.

Nijedan automobil nije decenijama držao sličnu liniju kao 911.

Bilo da je običan stari „S“, bilo „carrera“, bilo „turbo“... svaki laik je odmah znao da je to Porsche 911. Jer se ne menja tim koji dobija!

Neki detalji se izmene, ali generalno oblik karoserije ostaje isti – jer je najlepši.

A meni je daleko najlepši Porsche 911 Turbo iz 1974. godine (to jest serija 930), meni – a i mnogim drugim ljubiteljima sportskih automobila i kolekcionarima replika.

Stoga vam predstavljam ovu fenomenalnu kit varijantu Revell, repliku za sklapanje u razmeri 1:24, pošto otkida koliko je dobra!

U odnosu na, recimo, Revell makete aviona na sklapanje, ova replika ima relativno malo delova, svega 86, ali je nivoa „4“ što govori da je za naprednije maketare starije od 12 godina. Sastavljena replika je dužine 18cm.



Kad otvorite kutiju videćete precizno izlivene delove od kvalitetne plastike, obojene u crvenu ili hrom boju.

Tu je i ram sa providnim delovima visoke prozirnosti kao i gume od guma.

Uputstvo (šema za sklapanje) je dataljno, a tu je i bogat set kvalitetnih nalepnica sa čak 9 verzija tablica za razne evropske zemlje.






Proporcije su tačne što je od najveće važnosti za replike, a posebno impresionira bogatstvo detalja! Evo slika koje ponajbolje svedoče koliko je ovo kvaltetna maketa i kakvu ćete lepu repliku imati u kolekciji ukoliko je pažljivo sklopite i precizno obojite.



Naša renomirana kuća Dexy Co Kids ima u svojoj bogatoj ponudi replika na sklapanje i Porsche 911 Turbo, upravo verziju iz 1974. godine, u tzv. Model Set varijanti: pored makete dobijate i neke od neophodnih boja, lepak i četkicu. Kupite ga, sastavite i divite se večitoj lepoti i skladu ovog „nabildovanog“ a ipak elegantnog sportskog vanvremenskog modela.

Autor: Kolekcionar
Preuzeto sa trofej.info

Slični članci

16.
Apr.
Kolekcionarski kutak
Počasno mesto u nizu čuvenih ruskih lovaca Suhoj, zauzima Su-27, čuvena ruska kobra! To je višenamenski visokomanevarski dvomotorni lovac četvrte gene...
16.
Jan.
Kolekcionarski kutak
Vest da je poznati Burago posle 15 godina ponovo dobio licencu za Ferrari modele automobila obradovala je mnoge kolekcionare replika, posebno jer su Burago proi...
02.
Jun.
Kolekcionarski kutak
Suhoj S-37 berkut (NATO oznaka Firkin), od 2002. poznat i po nazivu Su-47, je eksperimentalni višenamenski supersonični mlazni lovac jednosed kompanij...
16.
Mar.
Kolekcionarski kutak
Dragoceni saveti iskusnog modelara koji će puno značiti svakom početniku!
27.
Nov.
Kolekcionarski kutak
U toku operativne upotrebe avioni F-117 imali su jedno obaranje u borbi. Vojska Jugoslavije je prva i jedina u svetu koja je zvanično uspela da sruši ...
31.
Oct.
Kolekcionarski kutak
Koje su najčešće razmere replika automobila i u čemu se razlikuju, saznajte u novom tekstu Kolekcionara.
25.
Feb.
Kolekcionarski kutak
Kada se pojavila na ženevskom salonu 1966. čitav automobilski svet je zanemeo kad ju je ugledao! Miura je doživela nepodeljene pohvale javnosti, stručnjaka ...