Kako odabrati najbolji poklon za bebe do godinu dana starosti?
Kako odabrati najbolji poklon za bebe do godinu dana starosti?
Blog
20.11.2023.

Kako odabrati najbolji poklon za bebe do godinu dana starosti?

Česta dilema kada se u vašem životu pojavi nova beba vaših prijatelja ili rođaka jeste šta pokloniti prilikom prve posete bebi ili za prvu Novu godinu kada praznična čarolija obuzima sve, a posebno najmlađe.

Ukoliko vam nedostaje ideja šta kupiti novorođenčetu, na pravom ste mestu. U nastavku vam donosimo praktične, korisne i sjajne predloge za poklone u kojima će uživati i beba, ali i roditelji.

Naoružajte se korisnim informacijama, procenite šta je to što bi najviše odgovaralo novim roditeljima ili koji će poklon ispod jelke biti najbolji izbor za dete ispod godinu dana. 

Bez obzira na povod, ideje za poklone za bebu koje vam donosimo u nastavku biće pun pogodak.

Praktični pokloni koji će roditeljima olakšati prve mesece sa bebom

Ukoliko želite da poklonite nešto korisno, praktično, a ipak lepo, ideje u nastavku su za vas. Kada su u pitanju pokloni za novorođenče, neki od sledećih proizvoda mogu biti baš ono što im je potrebno:

Meka, pamučna posteljina za krevetac prigodnih dezena oplemeniće svaki kutak za dete i omogućiti mu udoban i zdrav san. Mnoštvo kombinacija, dezeni posebno osmišljeni za dečake ili za devojčice, kao i prateća oprema poput ogradica, posebnih jastuka i ostalih elemenata čine vrlo lep i dekorativan poklon koji ima i svoju praktičnu funkciju.

Kako posteljine za bebe nikad dovoljno, odabir ovakvog poklona je među sigurnim izborima.

Još jedan siguran izbor ukoliko ste u potrazi za praktičnim poklonom za bebu jeste kozmetika za bebe i ostali pribor za kupanje za koji znate da će roditeljima koristiti.

Prilikom odabira, obratite pažnju da se odlučite za što jednostavnije preparate, poželjno na prirodnoj bazi kako bi bili pogodni za najosetljiviju dečiju kožu. Osim šampona, kupke i ostalih kozmetičkih proizvoda, možete kreirati i praktičan set za negu posle kupanja koji će obuhvatiti pamučan peškirić, četku za bebe, makazice i slične potrepštine.

Maštovito uklopite i upakujte ove sitnice i savršen poklon je tu!

Ukoliko vam izbor za poklon bude garderoba ili nešto od preslatkih aksesoara za bebe, važno je da oni bude od prigodnih materijala, prilagođeni uzrastu i građi deteta, ali i godišnjem dobu.

Neodoljive haljinice, pamučne benkice, praktične jednodelne zeke, ali i patike, čizmice i tople jaknice kao stvoreni su za idealan poklon novorođenčetu, posebno ukoliko nema starijih braće i sestara od kojih bi moglo da nasledi dečiju garderobu. 

Još jedna od praktičnih ideja za poklon za bebu jeste oprema za hranjenje koja je neophodna svakom detetu do godinu dana. Praktični setovi od kvalitetnih materijala ili pojedinačni komadi učiniće proces hranjenja jednostavnijim, na čemu će vam roditelji deteta svakako biti zahvalni.

Možete odabrati staklene ili plastične flašice različitih zapremina, cucle posebno prilagođene za smanjenje grčeva, posebne čaše koje ne cure i ostale komade praktičnog pribora koji su odlični pokloni. Prilagodite izbor uzrastu deteta i odaberite proizvode koji se najviše uklapaju u njegove potrebe.

Pokloni koji će podstaći bebin razvoj i učiniti da uživa i igri

Za najbolji poklon za bebu koji je namenjen prvenstveno mališanu kog planirate da posetite, igračka je uvek dobra ideja. Ne samo da donose najviše radosti detetu, pravilno odabrane igračke pomoći će mu da sa lakoćom savlada sve razvojne faze koje mu predstoje. A ukoliko mališana ovakav poklon sačeka ispod jelke, samo će utemeljiti njegovu veru u Deda Mraza od najranijeg doba.

Zanimljivi zvuci i svetlosni efekti ili interaktivne igračke koje će stimulisati bebina čula i pomoći joj u savladavanju novih veština odličan su izbor kada su najmlađi u pitanju.

Edukativne igračke mogu biti plišane ili od drugih prigodnih i mekih materijala koji bebi omogućavaju da istražuje dodirom ili mogu imati funkcije koje će pomoći detetu da pronađe vezu između određenih akcija i reakcija igračke. Učenje pesmica, prepoznavanje zvukova i ostale radnje prilagođene uzrastu deteta držaće ga zaokupljenim.  Zabava u tom procesu se podrazumeva.

Jedne od prvih i često omiljenih igračaka svakog deteta jesu zvečke. Dostupne u različitim oblicima i sa raznim funkcijama - od prostog zveckanja do vibracija, muzičkih melodija i pokreta, zvečke su često i prvi izbor roditelja kada je potrebno smiriti bebu.

Takođe, zbog svoje veličine veoma su praktične i lake za poneti u kolicima pa su zbog toga često i igračke koje dete nosi svuda sa sobom. Ukoliko je dete u fazi nicanja zubića, posebne zvečke glodalice koje će mu olakšati muke koje prate ovaj proces odličan su izbor.

Muzičke igračke koje se kače iznad kreveca među prvim su pomoćnicima svim roditeljima kada se dete probudi. Umirujući zvuci i zanimljivi oblici držaće bebinu pažnju i smiriti je dok se roditelj ne pojavi.

Vrteške su odličan izbor za poklon jer stimulišu bebina čula, pružaju umirujući efekat, a pored toga divno izgledaju kao dopuna dekora u dečijoj sobi. 

Praktična prostirka sa mnoštvom aktivnosti i zanimacija kojima dete do godinu dana može da se zabavi doneće trenutke mira roditeljima, a bebi obezbediti aktivnu igru koja će stimulisati njen rast i razvoj ključnih veština.

Fina motorika, tonus mišića, hvatanje, pomeranje i ostale važne funkcije koje su u fokusu u ovom uzrastu, lakše će se razviti uz odgovarajuću stimulaciju i zbog toga su bebi podloge za igru među najboljim poklonima za dete do godinu dana.

Poklon za bebu kao uspomena koju će voleti

Za posebne trenutke, odaberite kreativan i zanimljiv poklon koji će predstavljati nešto čemu će se roditelji, ali i beba radovati u godinama što dolaze. U nastavku su par predloga koji vas mogu inspirisati:

Knjiga u kojoj roditelji mogu da zabeleže sve važne datume, bitne trenutke, dečije bisere i omiljene stvari tokom prve ili nekoliko prvih godina života deteta, idealan je poklon koji će im ostati kao draga uspomena.

Postoje posebne radosnice za dečake, za devojčice, kao i različiti koncepti ovih knjiga koji će vam omogućiti da odaberete ono što vam se učini kao pravi izbor za vaše prijatelje ili rođake koji su dobili bebu. Svakako, radosnica je jedan od sjajnih poklona koji ih neće ostaviti ravnodušnim.

  • Zanimljive kartice za slikanje

Prigodne kartice ili ideje koje će inspirisati roditelje da naprave jedinstvene uspomene sa svojim detetom i zabeleže važne trenutke u odrastanju, odličan su poklon i za dete i za roditelje. 

Pomoću ovih maštovitih kartica lako i jednostavno će kreirati uspomene kojima će se uvek rado vraćati i prisećati lepih trenutaka, posebno kada njihov mališan više ne bude bio beba.

Ukoliko vam igračke nisu naročito zanimljive i želeli biste da poklonite nešto u čemu će i dete i roditelji uživati u godinama što dolaze, knjige za decu su uvek dobra ideja. Opuštajući trenuci čitanja su sjajan način da dete i roditelji uživaju u zajedničkom vremenu, pa je poklon u vidu priča koje će probuditi dečiju radoznalost i ljubav prema čitanju pun pogodak.

Možete odabrati i neku od knjiga sa slikama ili iskakalicama koje su posebno namenjene deci do godinu dana. Ove knjige će im pružiti sjajna iskustva i stimulaciju čula, uz različite materijale koje mogu istražiti, kao i zvučne efekte pomoću kojih je učenje o svetu oko sebe daleko zabavnije i sadržajnije.

U Dexy Co asortimanu lako pronađite najbolji poklon za bebe do godinu dana

Dexy Co je pravo mesto gde možete pronaći različite kreativne ili praktične poklone za dete do godinu dana. Mnoštvo izbora, prirodni materijali, proveren kvalitet i proizvođači koji su poznati po svom bebi programu olakšaće vam izbor i učiniti da pronađete sve što vam je potrebno na jednom mestu.

Odaberite neki od predloga sa naše liste i uživajte u odabiru savršenog poklona za novog člana vaše ili porodice vama dragih ljudi. 

Slični članci

22.
Feb.
Blog
Najbolji pokloni čekaju da ih odaberete - Lego adult kolekcija je sve što ste tražili  
26.
Dec.
Hajde da se igramo!
Na šta sve treba obratiti pažnju prilikom kupovine dečje zimske odeće i obuće?
06.
Dec.
Blog
Kurir je doneo pošiljku, želite da je platite ali tek onda shvatate da kod sebe nemate gotovinu? Ovo je svima dobro poznata neugodna situacija koja od...
21.
Nov.
Blog
Sem uzbuđenja, dolazak bebe iziskuje dobru pripremu jer je potrebno obezbediti sve što je potrebno vašoj bebi za dolazak iz porodilišta....
20.
Nov.
Blog
Jedno od prvih pisama koje sam napisala bilo je upravo pismo Deda Mrazu. Sećam se da mi je veoma bilo stalo da mu objasnim da zaista zaslužujem poklon koji ž...
20.
Nov.
Blog
Dolazak Nove godine donosi radost i uzbuđenje, posebno kada je reč o darivanju najmlađih članova porodice. Kako biste pronašli savršene poklon...
20.
Aug.
Blog
Početak školske godine je već tu, a školarci sa nestrpljenjem očekuju prvo zvono i još jednu novu avanturu u okviru koje ih čekaju nov...
13.
Aug.
Blog
Bilo da vaše školarce pripremate za početak nove školske godine ili ih u neko drugo vreme opremate kvalitetnom i pouzdanom opremom za &s...
13.
Aug.
Blog
Kretanje u školu predstavlja uzbuđujući period kako za svako dete, tako i za ponosne roditelje koji se često pitaju kako je vreme tako brzo proletelo....
06.
Aug.
Blog
Kako se bliži kraj letnjeg raspusta, roditelji školaraca, bez obzira na njihov uzrast, već razmišljaju o pripremama za novu školsku godi...