Kako odabrati najbolji model automobila na akumulator za dete?
Kako odabrati najbolji model automobila na akumulator za dete?
Blog
20.05.2024.

Kako odabrati najbolji model automobila na akumulator za dete?

Uzrast deteta

Prva stvar na koju treba obratiti pažnju prilikom kupovine ove vrste dečije igračke je uzrast deteta. Ukoliko svom mališanu nabavite auto na akumulator čija je snaga motora veća ono se, tokom samostalne vožnje u automobilu, može osetiti veoma nesigurno i nelagodno. Takođe ukoliko starijem detetu kupite auto slabijih performansi vožnja može veoma brzo da mu dosadi te će izgubiti interesovanje i pored želje za posedovanjem ove vrste igračke.

Na tržištu se mogu pronaći modeli koji su predviđeni za mališane uzrasta od 2 do 7 godina. Bez obzira na dovoljno veliki uzrasni interval najviše modela automobila na akumulator predviđeno je za decu uzrasta od 4 do 6 godina. U tom periodu dete je skoro potpuno ovaladalo svojim motoričkim sposobnostima pa će veoma brzo i lako ovladati osnovnim komandama automobila.

 

Tip automobila na akumulator i snaga baterije

Autići predviđeni za decu uzrasata 3 do 4 godine imaju 6V bateriju koja omogućava razvoj brzine do 3 km/h. To je brzina koja će za mališana biti sigurna i bezbedna, a istovremeno će obezbediti zabavu i avanturu. Takođe, morate da znate da je ova vrsta auta na baterije predviđena za manja vozila i ravne terene.

Automobili na akumulator koji poseduje 12V bateriju namenjeni su deci starijeg uzrasta. Ova vrsta automobila razvija veću brzinu i ponekad je moguće da u automobil budu smeštena dva ili tri deteta.

Za decu uzrasta 5 i više godina u prodaji se mogu naći automobili sa 24V baterijom koji mogu da postignu brzine i do 10 km/h. To je već ozbiljna brzina pri kojoj detet mora da bude dovoljno staro i motorički osposobljeno.

Trajanje baterije je individualno za sve modele ali u proseku iznosi oko 90 minuta. Nakon toga neophodno je punjenje.

 

Sigurnosne funkcije automobila na akumulator

Sigurnost vašeg deteta tokom vožnje mora i treb ada bude na prvom mestu. To je segment kome su proizvođači najviše posvećeni.

Većina automobila na akumulator dolazi sa sigurnosnim pojasevima, ali je važno proveriti da li su oni udobni i podesivi.

Mnogi modeli auta na akumulator imaju daljinski upravljač, što omogućava roditeljima da preuzmu kontrolu nad vozilom u bilo kom trenutku. Ovo je posebno korisno za mlađu decu koja još uvek nisu savladala veštinu vožnje.

Važno je pre kupovine, proveriti i za kakve je terene predviđen automobil. Ukoliko specifikacijom proizvođač nije predvideo vožnju po neravnim terenima ili travi onda svakako zaobiđite takve staze.

Ukoliko želite da vaš mališan ima dodatnu zaštiti tokom vožnje možete ga opremiti i standardnom opremom koja se koristi i koja je predviđena prilikom vožnje bicikla i trotineta.

 

Dodatne funkcije, oprema i dizajn

Automobili na akumulator se mogu pronaći sa raznim dodatnim funkcijama koje deci obogaćuju iskustvo vožnje. Neki modeli imaju ugrađene MP3 plejere, bluetooth povezivanje, svetlosne efekte, pa čak i sirene. Ove funkcije nisu neophodne, ali mogu dodati više zabave i učiniti vožnju još zanimljivijom.

Ove dečije igračke predstavljaju verne kopije svojih originala u prirodnoj veličini. Da li vaš mališan više voli Mercedes ili Audi ili da li se lepše oseća u kabriolet modelu ili SUV opciji zavisiće i vaš izbor.

 

Održavanje automobila na baterije za decu

Ovi automobili ne zahtevaju redovno servisiranje ali je osnovno održavanje neophodno kako bi mališanima pružio što dužu i kavlitetniju zabavu.

Baterija ili akumulator ove vrste automobila svakako je prioritet kada je održavanje u pitanju. Takođe, auto treba redovno da se čisti od prašine i ostalih vidova prljavštine. Da bi posla oko održavanja u ovom smislu bilo manje preporučuje se odlaganje u prostorijama u kojima nema vlage i koje nisu direktno izložene suncu.

Ukoliko vas zanima detaljnije o održavanju automobila na akumulator za decu pročitajte OVDE.

 

Slični članci

10.
Jun.
Blog
Imamo sjajne vesti - Uskoro stižemo u Deksiko! Sa velikim uzbuđenjem vam najavljujemo da u Deksiko prodavnice i online shop uskoro stiže brend koji je ...
21.
May.
Blog
Sećate li se uzbuđenja kada ste dobili svoj prvi bicikl ili kolica na pedale? Sada zamislite kako se osećaju vaši mališani kada dobiju svoj prv...
19.
May.
Blog
Kupovina dečijeg automobila na akumulator može biti izvor velike radosti za vaše dete, ali kako bi ovo vozilo trajalo i pružalo sigurnu i bezbednu raz...
16.
May.
Blog
Po prirodi deca su neustrašiva i žude za uzbuđenjima. U svetu punom pravila koja se tiči sigurnosti i bezbednosti tobogan predstavlja mesto na kome de...
15.
May.
Blog
I dok je većina roditelja navikla da gleda svoje mališane kako se spuštaju niz tobogan ima i onih koji puštaju svoju decu da se penju na...
14.
May.
Blog
Kada je reč o dečijoj zabavi u dvorištu, malo šta može da nadmaši radost i uzbuđenje koje pružaju tobogani. Da li ste znali da postoji m...
09.
May.
Blog
Tricikli su omiljena igračka i prevozno sredstvo klincima, koje ne samo da zabavlja najmlađe, već ima i ključnu ulogu u razvoju njihovih motoričkih sposobnos...
09.
May.
Blog
Tricikli za decu nisu samo igračke, već ključni elementi u razvoju raznih veština i samopouzdanja kod dece.
09.
May.
Blog
Ukoliko želiš da iznenadiš svog mališana zanimljivim poklonom uz koji će igra biti još zabavnija i lepša, tricikli su prav...
08.
May.
Blog
Balans bicikli idealni su za mališane različitih uzrasta jer kombinuju nekoliko prednosti koje su veoma važne za pravilan rast i razvoj, ali i zabavu....