Bojanke

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Pol
Brend
Prikažite više
Uzrast
Kolekcije
Prikažite više
Cena
Bojanke
176 proizvoda
Pročitajte

Bojanke

Danas se bojanke u duhu vremena u kojem živimo, štampaju na posebnim vrstama papira koji se boji specijalnim bojicama namenjenim samo za tu vrstu podloge. Tako obojeni crteži mogu da „ožive“ baš u bojama koje je Vaš mališan odabrao. Ljubičasta mačka može da poleti, gušter će se stopiti sa lišćem, a ukoliko se Vašem detetu nije dopala boja haljine omiljene Diznijeve junakinje, eto prilike da joj promeni boju.

Bilo da su kreirane i štampane u najrazličitijim oblicima, u kombinaciji sa drvenim, voštanim ili vodenim bojicama ili nalepnicama, bojanke se danas prave za sve uzraste. U radnjama možete jednu pored druge na rafu pronaći prvu bojanku koja će imati popularne motive za najmlađe kao i set za kreiranje i bojenje namenjen ozbiljnim mladim ilustratorima.

Razvojem tehnologije pomalo se stiče utisak da su dečije aktivnosti u kojima se crta i boji, po  malo skrajnute. Bojenje i crtanje se nama odraslima može učiniti veoma jednostavno, no deci bojenje i popunjavanje bojanki može predstavljati prvi veliki izazov. Bez obzira na starost deteta, pre nego što uzme bojicu i krene da boji svoju prvu bojanku, mora da savlada određene veštine.

Kada je pravo vreme da svom detetu ponudite  bojanku?

Kada odrastu ljudi bojenje zaista uzimaju zdravo za gotovo. Međutim za dete to predstavlja jednu dosta komplikovanu radnju. Da bi što tačnije obojilo svoju prvu bojanku dete mora da ima ojačanu muskulaturu, pre svega, gornjeg dela tela kao i finih mišića oko zglobova i na prstima. Ta sposobnost će mu omogućiti da čvrsto i ispravno drži bojicu u svojoj ruci. Kako bi dete uspešno obojilo bojanku neophodne su mu i vizuelne koordinacije kao i koordinacije oko- ruka. Za bojenje bojanke dete mora imati i određeni nivo razvijene pažnje. Oslikavanje i popunjavanje  bojanke treba da bude aktivnost koja može da mu privuče i zadrži pažnju. Na početku, ovo bi trebalo da bude zajednička aktivnost deteta i roditelja. Iako nebo bude zeleno, a oblaci žuti, neka tako i ostane, nemojte menjati niti insistirati da se oboji pravilno, onako kako zaista i izgleda. Neka se mašta Vašeg mališana razvija i nadograđuje.   Svako dete se individualno razvija tako da je na roditelju odluka kada detetu treba prvi put staviti bojicu u ruke i dati mu da oboji bojanku. Ukoliko ono ne bude zainteresovano, nemojte navaljivati.  Samo će u jednom trenutku ispoljiti interesovanje, a  tada, dragi roditelji, neka bojice i bojanka budu spremni.

Bojanke za decu različitih tematika i sa najrazličitijim motivima čekaju Vas i Vaše mališane na sajtu dexy.co.rs. Uđite u svet boja i pomozite svojoj deci da postanu vešti u crtanju i bojenju.