Busteri 15-36KG

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
Kolekcije
Prikažite više
free-on
0 proizvoda
Za izabrane kriterijume nisu pronađeni proizvodi!
Pročitajte

Busteri 15-36 kg

Sva deca od rođenja pa do svoje dvanaeste godine, odnosno dok ne dostignu visinu od 150 cm trebala bi da tokom vožnje automobilom budu u svom auto- sedištu. Pravilo je i zakonom obavezujuće tako da ćete i pre rođenja deteta morati da nabavite odgovarajuće sedište.

U Dexy Co kids prodavnicama, ali i na sajtu dexy.co.rs u ponudi možete pronaći auto –sedišta svih grupa. Tu su  dečija sedišta grupe 0, 0+, grupe 1, grupe 2 i sedišta grupe 3, takozvana buster sedišta za decu od 15 kg do 36 kg, ali i modele sedišta za decu koja pokrivaju dve ili čak i sve tri grupe uzrasta, težine i visine deteta.

Auto- sedišta za stariju decu

Pomoćna postolja, podizači ili popularno busteri namenjeni su deci od 15 do 36 kilograma, odnosno uzrastu od 6 do 12 godina starosti ili dok dete ne dostigne visinu od 150 cm. Ova auto sedišta iz treće grupe namenjena su deci koja još uvek nisu dovoljno visoka i velika da ispravno koriste sigurnosni pojas u automobilu koji je namenjen odraslima. Busteri imaju ulogu da „podignu“ dete na visinu gde će sigurnosni pojas automobila prelaziti preko ključne kosti i  grudi deteta, kao i kod odraslih, a donji deo sigurnosnog pojasa prelaziti preko kukova. Da nema buster sedišta sigurnosni pojas bi detetu prelazio preko vrata i stomaka. Ovakav položaj sigurnosnog pojasa priliko udara ili sudara skoro sigurno izaziva unutrašnje povrede.

Buster sedišta su jednostavnijeg dizajna u odnosu na ostale modele i z grupa dečijih auto- sedišta. Osnova na kojoj dete sedi izrađena je od izdržljivih vrsta memorijske pene i presvučena materijalima koji se lako održavaju. Određeni proizvođači uz svoje buster sedište nude i komplete presvlaka pogodnih za različita godišnja doba. Neki od modela ovih pomoćnih sedišta sadrže više ili niže naslone koje dete čvršće drže u pravilnom položaju te su pogodniji za duža putovanja. Tu su i nasloni za ruke da vožnju učine još udobnijom i prijatnijom.

Šta predstavlja  Isofix sistem?

I buster sedišta prilikom proizvodnje podležu Isofix (International Standards Organisation’s FIX) sistemu postavljanja. Isofix sistem predstavlja standard odnosno normu neophodnu za postavljanje auto –sedišta koje se podjednako pridržavaju i proizvođači dečijih sedišta i proizvođači automobila. Ovaj standard osigurava da i jedni i drugi budu dobro usklađeni prilikom postavljanja sigurnosnih sistema. Takođe sistem omogućava da svako može da na veoma brz i jednostavan način  montira sedište u svom automobilu. Modeli automobila koji su proizvedeni posle 2006. godine imaju ugrađene Isofix sisteme.

Isofix sistem čine nastavci na samom dečijem auto- sedištu i dva pravougaona konektora smeštena između sedalnog dela i naslona zadnjeg sedišta automobila. Konektori su pričvršćeni za šasiju vozila. One predstavljaju dve ključne i vrlo važne tačke koje služe za učvršćivanje dečijeg auto –sedišta iz bilo koje grupe. Neophodno  je samo kliknuti Isofix nastavke na sedištu u konektore i ono je pravilno namešteno bez mogućnosti pomeranja. Neka sedišta sa Isofix sistemom povezivanja imaju i treću tačku oslonca. Ta tačka može biti teleskopska noga koja se oslanja na pod vozila ili kuka koja se nalazi sa zadnje strane, a  koja ima ulogu da se auto- sedište dodatno učvrsti i osigura.

Jednostavna i nikad lakša kupovina

Vaše vreme nam je važno te poštujući vas i vaš način života  potrudili smo se da vam omogućimo kupovinu onlajn putem. Odaberite odgovarajući model buster sedišta a zatim klikom na ikonicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu ovaj komad bebi opreme dodajte u korpu. Pre nego što završite kupovinu ne zaboravite da popunite podatke za dostavu i način plaćanja. Ukoliko imate dodatnih pitanja možete kontaktirati sa nama i putem imejl-adrese online@dexy.co.rs