Crtaći program

po strani
Resetujte filtere
Kolekcije
Prikažite više
Sale
0 proizvoda
Za izabrane kriterijume nisu pronađeni proizvodi!
Pročitajte

Olovke, bojice, flomasteri, gumice, rezači

U današnje vreme školski pribor podrazumeva mnogo više od jednostavne olovke, rezača i gumice. Tu su i drvene bojice, voštane bojice, flomasteri, krede u boji i mnogi drugi. Dece se sa bojicama, crtanjem i bojenjem upoznaju mnogo ranije. U vrtićkom periodu sve se više insistira na korišćenju bojica, flomastera, kreda jer njihovo korišćenje ima višestruki pozitivan uticaj na razvoj fine motorike i usaglašenosti oka i ruke kod dece.

Bojice za ručice najmlađih umetnika

Crtanje i bojenje su jedne od aktivnosti koje deca najranije usvajaju. I baš iz tog razloga proizvođači su se potrudili da konstruišu i naprave bojice i flomastere koje staju u najmanju ručicu. U ponudi Dexi co kids radnjama kao i na našem sajtu dexi.co.rs možete pronaći komplete drvenih i voštanih bojica kao i flomastera za uzrast od godinu dana pa naviše. Bojice za najmlađe su najčešće nešto većih dimenzija nego standardne bojice i flomasteri. Okruglog trouglastog  ili heksagonalnog oblika one su odličan izbor za najmlađe jer dobro  prijanjaju dečijoj ruci. Najčešće su o kompletu od šest, dvanaest, šesnaest  i više boja, gde svaka bojica može na različitim krajevima da ima i po dve boje. To su kompleti renomiranih svetski proizvođača bojica i flomastera kao što su: Crayola, Faber Castell, Giotto, Stabilo, Carioca i mnogi drugi. Ove bojice u svojim kompletima najčešće sadrže osnovne boje i po jednu nijansu izvedenih boja. Baš zbog takvog rasporeda i kombinacije boja, odlične su i za učenje i vežbanje prepoznavanja boja. Bojice i flomasteri za najmlađe boje se bojama koje su potpuno neškodljive za zdravlje deteta i okolinu. Iako se bojice izrađuju od drveta a flomasteri od plastike koja je bez BPA i izlivena u jednom komadu treba voditi računa da dete ne stavlja ni flomastere ni bojice u usta.

Kada krene proleće i prvi topli i sunčani dani najbolja zabava je napolju, na igralištu. Ako se dete zasiti tobogana, ,ljuljaški, vrteški odličan način da mu upotpunite vreme koje će provesti napolju je i crtanje kredama. Krede nisu više rezervisane samo za školu i samo u beloj boji. U ponudi naših Dexi co kids radnjama kao i u ponudi koju možete pronaći na našem sajtu dexi.co.rs možete pronaći setove kreda koje svojim izborom boja i dimenzijama savršeno odgovaraju deci i dečijoj rukici.

Kompleti bojica i flomastera za nešto starije i ozbiljnije umetnike

 Kompleti bojica i flomastera za nešto starije, i one koji se profesionalno bave slikanjem drvenim ili voštanim bojama su obimniji i pored osnovnih boja i osnovnih nijansi izvedenih boja, sadrže i paletu velikog broja međunijansi koje služe da se slici da što realističniji izgled. Drvene bojice su veoma često upakovane u metalne kutije koje štite od vlage, isušivanja  i svih ostalih nepovoljnih vremenskih usova. U ponudi su nam i kompleti koji uz same bojice i/ili flomaster nude u setova za crtanje, bojenje. Uz Carioca flomaster maksi set puzzle empire dobijate i komplet slagalica koje kada obojite po sopstvenom izboru boja možete da sastavite sa vama dragim osobama. Tu su i markeri koji su veoma često fluorescentnih boja i mogu da posluže za obeležavanje gradiva prilikom učenja ili ponavljanja. Nebulous stars gel flomaster čupko osim što dolazi u neverovatnoj paleti boja, može da bude savršen ukras vašoj novoj školskoj pernici.