Sveske

po strani
Resetujte filtere
Kolekcije
Prikažite više
Sale
0 proizvoda
Za izabrane kriterijume nisu pronađeni proizvodi!
Pročitajte

Sveske

Male, velike, prazne, na kockice, sveske su đacima uvek bile neophodne. Ali kasnije, uvek će vam biti potrebna sveska da nešto pribeležite, prenesete poruku i slično. Sveske, beležnice i notesi za sve uzraste i najrazličitijih dezena i namena možete pronaći u radnjama Dexi co kids ili na našem sajtu dexi.co.rse

Sveske za školarce, a i one nešto starije

Dimenzije i broj listova kada su školske sveske u pitanju su standardizovane. Ukoliko se koriste za zapisivanje i hvatanje beležaka na časovima najčešći formati su A4 i A5 koje mogu da broje 60, 100 ili 120 listova u mekom ili tvrdom povezu. U zavisnosti  u koje ćete svrhe koristiti svesku vi birate u kom će biti formatu, kakvog će biti poveza i koliko će imati stranica.

Univerzalni A4 i A5 formati se najčešće koriste kada su sveske u pitanju. Bilo da se radi o mekom ili tvrdom povezu A4 format je standardnih dimenzija 210X297 mm dok je A5 148X210mm. Ove dimenzije se najčešće koriste pri izradi svezaka. Mogu da stanu u standardnu veličinu torbe ili ranca a da pri tom ostave dovoljno mesta i za ostale stvari kao što su knjige, pernice i slično.

Broj listova za korišćenje koji je takođe standardizovan kod izrade svezaka varira u odnosu na potreba korisnika. Standardan broj listova obične školske sveske je 60. Međutim za neke druge potrebe sveske se izrađuju i sa brojem listova od 100 i preko.

Često se sveske sa većim brojem listova koriče tvrdim povezom. To znači da su korice od tvrdog kartona, veoma često prevučene folijom koja je vodonepropusna. Svrha ovakvog načina koričenja svezaka je da duže budu u upotrebi i ukoliko je potrebno da duže vreme budu sačuvane u privatnoj ili bilo kojoj drugoj arhivi. Sveske sa spiralnim povezom su, takođe veoma popularne. Osim što se izrađuju sa veoma zanimljivim motivima, one imaju jednu višestruku prednost. Spirala kojom su povezani listovi sveske omogućava nesmetano okretanje listova bez bojazni da se oni iskrive, prelome ili pocepaju na funkcionalnim mestima.

Svima nama prva sveska bila je sveska na velike i male linije. U njoj smo iscrtavali naše prve tanke, kose linije, vežbali pokrete koji su imitirali pisanje pisanih slova, a kasnije i svakako slovo ponaosob, na nekoliko stranica sveske u malim i velikim linijama. Kasnije dolaze sveske u linijama i u kockicama odnosno karo štampi, koje se četo koriste kada su u pitanju predmeti iz oblasti prirodnih nauka.

Motivi na sveskama za svačiji ukus

Za vas u ponudi u našim prodavnicama Dexi co kids, kao i na našem internet sajtu dexi.co.rs možete pronaći sveske standardnih formata sa najraznovrsnijim dezenima i motivima koji se nalaže na koricama. Ukoliko ste ljubitelj apstraktne umetnosti i kombinacije boja i oblika kod nas možete pronaći sveske koje će tačno oslikavati taj deo vašeg karaktera. Ukoliko ste ljubitelj životinjskog sveta u ponudi imamo pregršt svezaka sa oslikanim motivima flore i faune. Tu su kućni ljubimci, ali i životinje koje pripadaju morskom svetu i afričkim predelima. Za sve one koji bi da produže leto i letnji raspust tu su sveske sa motivima i motivacionim porukama koje slave leto, letnji raspust i sve blagodeti letnjih putovanja.