Kompanija „Dexy Co“ posluje od 1996. godine i lider je u uvozu i distribuciji  najaktuelnijih svetskih igračaka, dok ujedno ima i široko razvijenu mrežu najpoznatijih maloprodajnih objekata za decu.

Od 2007. godine „Dexy Co“ razvija sopstvenu maloprodajnu mrežu –„Dexy Co Kids“.

Sa ekskluzivnim pravom da na teritoriji Srbije, a  za pojedine brendove i u ex Yu regiji, zastupa najjače i najaktuelnije svetske kompanije za decu poput brendova: MGA, Hasbro, LEGO, Disney pliš, Tomy, Burago, Majorette, Zapf, Revell i mnogh drugih, u mogućnosti je da potvrdi svoju lidersku poziciju.

Aktuelni trendovi na tržištu uslovili su da „Dexy Co“ proširi svoje poslovanje kako na teritoriji Srbije tako i na ex Yu teritorije.

Pored igračaka „Dexy Co“ je generalni uvoznik bebi opreme i to italijanskog brenda Brevi kao i dečije garderobe italijanskih proizvodjača Idexe,Blukids i Cool Club-a.

Pored ovih brendova u „Dexy Co Kids“ prodavnicama kupce očekuje i bogat izbor bebi opreme, dečije odeće i obuće drugih renomiranih proizvođača.   

Do sada je otvoreno 25 maloprodajnih objekata,  i to u 13 najvećh gradova Srbije: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Subotici, Somboru, Šapcu, Pančevu, Kruševcu, Mladenovcu, Jagodini i Zrenjaninu, a u planu je i stalno širenje maloprodajne mreže.

Svi prodajni objekti su kategorisani po veličini i asortimanu,a najveća prodavnica smeštena je u „Ušće Šoping Centru“, površine od 1700m2.

U „Dexy Co Kids“ prodavnicama posebna pažnja usmerena je na detalje u objektu, koji čine da kupovina bude što ugodnija. Profesionalnost, predanost, iskustvo i inovativnost su osnovne karakteristike svih zaposlenih.

Dexy Co“ veleprodaja saradjuje sa najvećim trgovinskim lancima kao što su: Delhaize, Mercator, Metro, Interex, Idea, Super Vero... Ima odličnu saradnju sa lancima benzinskih pumpi poput OMV pumpi, na kojima su „Dexy Co“ igračke stalno zastupljene. Saradnja je ostvarena i sa tradicionalnim kanalima distribucije kao što su kiosci i specijalizovane radnje.

Kompanija „Dexy Co“ je zaslužna za razvoj i uvodjenje na tržište Srbije najvećih brendova u industriji dečijih igračaka kao što su: LEGO, NERF, Little Tikes, Bratz, Lalaloopsy, Peppa Pig, Smoby, Pčelica Maja, Maša i Medved, i mnogih drugih...

Veliko iskustvo u ovoj oblasti preporučuje „Dexy Co“ kao pouzdanog i poštovanog inostranog partnera.

Svake godine svojim kupcima „Dexy Co“ predstavlja najnovije svetske hitove iz industrije dečijih igračaka što  će biti ideja vodilja i u budućim godinama poslovanja.