Miševi

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
Pol
Uzrast
Kolekcije
Prikažite više
Cena
43 proizvoda
Pročitajte
Miševi, precizni i udobni za svakodnevni rad na računaru i gejmingu

Kompjuterski miševi predstavljaju osnovni deo svakog računarskog sistema, pružajući preciznost i kontrolu prilikom rada na računaru ili igranja video igara.

U Dexy Co možete pronaći veliki izbor miševa koji zadovoljavaju različite potrebe korisnika, od osnovnih modela za svakodnevnu upotrebu do naprednih gejming miševa za ozbiljne igrače.

Osnovne vrste miševa za računare:

  • Žični miševi - Povezuju se sa računarom putem USB kabla, obezbeđujući stabilnu vezu i brzi odziv. Idealni su za korisnike koji preferiraju pouzdanost i ne žele da brinu o baterijama.
  • Bežični miševi - Koriste Bluetooth ili USB prijemnike za povezivanje sa računarom. Nude veću fleksibilnost i slobodu kretanja, čineći radnu površinu urednijom bez nepotrebnih kablova.
  • Gejming miševi - Dizajnirani su za igrače video igara i pružaju visok nivo preciznosti, brzine i personalizacije. Opremljeni su dodatnim tasterima, prilagodljivim osvetljenjem i naprednim senzorima.
Ključne karakteristike miševa

Svi miševi za računare poseduju određene karakteristike koje proizvođači, u zavisnosti od namene samog miša, mogu da naglase.

Ukoliko ste osoba koja zbog svog posla ili iz drugih razloga dosta vremena provodi za računarom koristeći miš onda je ergonomija miša osobina na koju svakako treba da obratite pažnju. Pravilno dizajnirani miševi smanjuju napor i rizik od povreda prilikom dugotrajne upotrebe. Modeli sa ergonomskim oblikom pružaju dodatnu podršku za šaku i zglob.

DPI ili Dots Per Inch predstavlja meru osetljivosti senzora miša, a odnosi se i na broj piksela koje senzor može da prepozna u jednom inču tačnije u 2,54 cm. Što je viša vrednost DPI -ja to će miš biti osetljiviji na pokrete i kretaće se brže. Međutim visok DPI ponekada može biti zbunjujući za korisnika. Interval od 800 1600 DPI-ja bi trebalo da bude sasvim dovoljam za korisnike koji planiraju korišćenje miša za neke osnovne radnje.

Broj tastera miša kao i mogućnost njihovog programiranja još jedna su karakteristika koje bi mogle da budu od velike važnosti naročito korisnicima koji miš koriste u gejmerske svrhe. Ako koristite miš za igranje kompjuterskih igrica onda će vam tasteri i dugmići sa dodatnim komandama sa strane biti od poprilične koristi. Svakako broj tastera ne mora nužno da znači i kvalitetniji miš. Može da se dogodi da vas veći broj tipki zbuni u trenucima kada se od vas traži brzo reagovanje.

RGB osvetljenje je takođe jedna od dodatnih funkcija koja može da poboljša performanse miša. Moderni gejming miševi često imaju RGB osvetljenje koje omogućava personalizaciju i dodaje estetsku vrednost vašem gejming setapu.

Trajanje baterije je veoma važna karakteristika kod bežičnih miševa. Proizvođači su se potrudili da noviji modeli imaju baterije sa dužim kapacitetom trajanja.

Kako odabrati pravi miš?

Prilikom izbora miša najvažnije je u obzir uzeti sledeće faktore:

  • Namena miša tačnije da li vam je miš potreban za svakodnevnu upotrebu, profesionalni rad ili gejming.
  • Ergonomija miša vam je važna jer je udobnist prilikom korišćenja prioritet posebno ukoliko provodite dosta vremena za računarom i koristite miš.
  • Funkcionalnos je vezana za broj tastera, osvetljenje ili DPI. Ukoliko radite specifične poslove svakako obratite pažnju na ovu karakteristiku.

Investirajte u kvalitetan miš i unapredite svoje iskustvo rada ili igranja. Posetite Dexy Co za više informacija i pregled najnovijih modela miševa koji će zadovoljiti sve vaše potrebe i zahteve.