Kišobrani

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Pol
Brend
Prikažite više
Uzrast
Kolekcije
Prikažite više
Cena
65 proizvoda
Pročitajte

Kišobrani

Kada stigne jesen i krenu kiše jednu stvar nikako ne treba da zaboravite kod kuće. To je kišobran. Iako odrasli kišobrane smatraju kao isključivo praktičnu stvar deca kišobrane doživljavaju na potpuno drugačiji način.

Kišobrani za malu i veliku decu

U ponudi sajta dexy.co.rs kao i u Dexy co kids prodavnica možete pronaći dečije kišobrane poznatih svetskih proizvođača dečije opreme po veoma povoljnim cenama. U ponudi su kišobrani za decu sa izuzetno poznatim motivima inspirisani junacima poznatih dečijih filmova i crtaća. U kišnim danima društvo vašem mališanu na putu od kuće do škole i natrag praviće junaci Patrolnih Šapa, Skaj, Everest, Čejs. Kišobrani sa likovima Diznijevih junaka i dalje su veoma popularni i nikada nisu ni izlazili iz mode. U šarolike ponude  izdvajamo dečiji kišobran Wild Wonders poznate kompanije. Ovaj izuzetni kišobran namenjen deci inspirisan je zabavnim likovima tropskih životinja. Gornji deo kišobrana izrađen je od kombinacije najlona i plastike dok osnovu i dršku čine metalni delovi izuzetno čvrste strukture. Izrađen po najnovijim standardima i propisima, bez oštrih vrhova ovaj kišobran idealan je za male dečije ruke. Kada se otvori prečnik ovog modela dečijeg kišobrana je 65 cm, dok je dužina, uključujući i dršku 52 cm. Ove dimenzije su idealne za decu uzrasta od 4 do 6 godina, ali i za one nešto starije koje dizajn ovog kišobrana neće ostaviti ravnodušnim.

Odaberite pravi model kišobrana za svoje dete

Kišobrani za decu načinjeni su tako da se rukovanje, otvaranje i zatvaranje, izvode veoma lako. Najčešće su to mehanizmi na klik-klak koji se na jedan pritisak dugmeta otvaraju do svoje pune veličine. Isto tako, zatvaranje kišobrana mora da bude jednostavno, tj. jednim potezom povlačenja ruke, mora da se zatvori. Koliko god da vam dezeni nekog modela dečijeg kišobrana budu primamljivi, ukoliko nema ovaj mehanizam za otvaranje i zatvaranje, nemojte ga kupovati detetu, pogotovu detetu koje je još malo i nema potpuno razvijene motoričke sposobnosti. Postoji velika šansa da će se uštinuti ili povrediti prilikom otvaranja ili zatvaranja kišobrana.

Nošenje kišobrana veoma često ume da bude opterećenje. Koliko vam se puta dogodilo da zaboravite negde kišobran? I baš iz tog razloga decu prvo treba navikavati na nošenje kišobrana. Probajte da pronađete modele koji imaju dodatak za držanje ili za stavljanje oko ruke. Deca moraju da se naviknu i usvoje samu činjenicu kada i zašto nose kišobran sa sobom. Kada im je neophodan i kada ne bi trebalo bez njega da izlaze napolje. 

Postoje modeli kišobrana koji svojim dizajnom i motivima mogu da se uklope uz gumene čizme ili školski ranac.  Psiholozi savetuju da je to jedan od dobrih i pozitivnih načina da detetu usadite koliko je važno da vodi računa o svojim stvarima, pa i o svom kišobranu.